Дата и час: 28 Май 2023 08:08

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1 мнение ] 
Нова категория във форума "Клисура в миналото" 
Автор Съобщение
Site Admin
Аватар

Нова категория във форума "Клисура в миналото"
Дълго време обмислях възможността за събирането на материал, който ще може да ни разкаже за миналото на Клисура такова каквото е било запечатано в старите снимки, документи или разказите на очевидците.
За тази цел обособих отделна категория във форума, която се казва "Клисура в миналото". Тук с помощта на материалите с които разполагаме ще представим тази Клисура-до колкото ни е възможно, която възрастните помнят но ние по- младите не можем и да си представим.
Убеден съм, че в много клисурски домове има стари снимки, важни документи, а също така и спомени на възрастни хора, които биха предизвикали нашия интерес. Предполагам на по младите би им било интересно, да разберат как е изглеждала Клисура преди повече от половин век. Каква е била улицата на която сега живеят. Всеки ден прекосяваме центъра на града, а в какъв вид е бил в началото на ХХвек?
Какви интересни предмети са били използвани в бита на клисурци. Интересно ще е да видим стари фотографии на граждани на Клисура, на които ние днес сме внуци и правнуци.
Тук призовавам всички, които имат в къщи подобна информация имам предвид снимки или някакви писмени източници и ако желаят да ги споделят нека се свържат с мен, ако не могат да ги публикуват сами. Снимките и документите ще бъдат старателно сканирани и ще им бъдат върнати обратно в най-кратък срок.
Благодаря предварително на всички, които имат желание да съдействат.

17 Май 2009 12:43
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1 мнение ]